Jäst

Jästen förvandlar den söta vörten (som består av malt, humle och vatten) till öl. Det är en encellig livsform som tillhör svampsläktet.
Förjäsbarhet är ett mått på hur stor del av sockret som blir utjäst. Hög förjäsbarhet ger ett torrare öl, medans låg förjäsbarhet ger ett lite sötare öl.
Flockning innebär hur mycket jästen \"klumpar ihop sig\" och faller till botten, även kallat sedimentering.

Abbey Ale (White Labs WLP530) - Next Gen
Abbey Ale (White Labs WLP530) - Next Gen
Lämplig för trappistöl, belgisk ale, dubbel, tripel.
179,00 kr
Agar-Agar pulver 100g
Agar-Agar pulver 100g
För odling av jäst
199,00 kr
Slut i lager
Agar-Agar pulver 25g
Agar-Agar pulver 25g
För odling av jäst
70,00 kr
American Lager (White Labs WLP840) - Next Gen
179,00 kr
American West Coast BRY-97 Lallemand
59,00 kr
Bavarian Weizen (White Labs WLP351 Next Gen)
Bavarian Weizen (White Labs WLP351 Next Gen)
Öljäst "Next Gen" från White Labs
179,00 kr
Bavarian Wheat (Wyeast 3638)
Bavarian Wheat (Wyeast 3638)
Flytande jäst från Wyeast
159,00 kr
Visa mer