Mätning

Mätning är en viktig aspekt av ölbryggning oavsett om du brygger satser eller helmaltsbryggning. För att kunna mäta alkoholhalten på din öl behövs ett mätglas och en hydrometer, under mäskning och kok är det viktigt att hålla koll på temperaturen och för uppmätning av malt och vatten är rejäla graderade kannor till stor nytta. pH-stickor används för att mäta hur sur vörten är, ofta vid mäskning och lakning. När det gäller öl brukar man försöka hålla pH-värdet under 7. Vid för högt pH-värde ökar risken för att man får mer tanniner i ölen. Det vanligaste sättet att justera pH-värdet är genom att använda mjölksyra.

Hydrometer - Alla France
Hydrometer - Alla France
Används för att kontrollera bryggningen och jäsningen.
49,00 kr
Kalibrering pH 7.01, 20 ml
Kalibrering pH 7.01, 20 ml
Buffertlösning för kalibrering av digitala pH-mätare.
25,00 kr
Termometer
Termometer
Laboratorietermometer i glas.
29,00 kr
Kalibrering pH 4.01, 20 ml
Kalibrering pH 4.01, 20 ml
Buffertlösning för kalibrering av digitala pH-mätare.
25,00 kr
Mätglas 100 ml i plast
Mätglas 100 ml i plast
Används med hydrometer för mätning av densistet.
39,00 kr
pH-stabilisator 5.2 450 g (1 lb)
209,00 kr
Mätglas 250 ml med plastfot
Mätglas 250 ml med plastfot
Används med hydrometer för mätning av densistet.
99,00 kr
5.2 pH Stabilizer 113g
5.2 pH Stabilizer 113g
Justerar bryggvattnet till pH 5.2 oavsett ursprungligt pH.
99,00 kr
pH-stickor 5,2 - 6,8
pH-stickor 5,2 - 6,8
20st engångs-stickor för mätning pH-värde.
69,00 kr
Visa mer