Bryggning

Vörtkoket görs efter stegen mäskning och lakning och är det tredje stora momentet då man brygger öl från grunden enligt helmaltsmetoden. I de flesta fall kokar man vörten i 60-90 minuter för att bl.a. ventilera bort oönskade ämnen och addera humle för beska och smak. Grytans storlek begränsar till stor del mängden öl man kan göra per gång. Med en gryta på 20-30 liter brukar man kunna göra de flesta färdiga recept och köper man dessutom en gryta med tappkran är det enkelt att bygga vidare 

Grainfather GC4 Glycol Chiller Adapter Kit
Grainfather GC4 Glycol Chiller Adapter Kit
Enkelt kit för att kyla vört med glycolkylare.
2 099,00 kr
Slut i lager
PH 6,86 solution powder
PH 6,86 solution powder
PH 6,86 solution powder
20,00 kr
PH Mätare LUX
PH Mätare LUX
Digital pH-mätare med ATC
520,00 kr
Startkit 4 Liter - Nybörjarkit
Startkit 4 Liter - Nybörjarkit
Allt du behöver för att börja brygga öl. - 4Liter
499,00 kr
Mäskgaller diameter  254mm
Mäskgaller diameter 254mm
För att skydda din Biab från varm botten,
39,00 kr
Gryta 56 lit med tappkran
Gryta 56 lit med tappkran
Passar alla värmekällor. Med tappkran
1 699,00 kr
Brewtools - Luftspiral 1/2 NPT
369,00 kr
Brewtools - Klämma, TC 34mm
85,00 kr
Visa mer