Mjödjäst

Mjöd, ibland men ej i handeln även kallat honungsvin, är en alkoholhaltig dryck som får sin etanolhalt genom jäsning av honung. Även andra råvaror får förekomma i ett mjöd. Vid tillverkning av mjöd används ofta samma tekniker som för vin, förutom att man använder vatten och honung istället för druvsaft. Mjöd kan smaka och se ut på många olika sätt beroende på vilken kvantitet och sort av honung som används och om frukt, bär, kryddor, malt eller något annat ingår i receptet. Ett traditionellt mjöd tillverkat på endast honung och vatten kan till färg, smak, och konsistens jämföras med ett lent och lättdrucket vitt vin.

Tannin
Tannin
Tannin
15,00 kr
Vinsvavla
Vinsvavla
Vinsvavla
15,00 kr
Pektolas
Pektolas
Pectolas
15,00 kr
Bentonit
Bentonit
Bentonit
15,00 kr
Vinsyra
Vinsyra
Vinsyra
15,00 kr
Jässtopp
Jässtopp
jässtopp
15,00 kr
Vinjäst universal
Vinjäst universal
vinjäst universal
15,00 kr
Kiselsol
Kiselsol
Kiselsol
19,00 kr
Jästnärsalt för vin / cider
20,00 kr
Visa mer